Ministar Beroš: “Vodstvo KK Zadar neka pokaže brigu pozivom na cijepljenje”

Ministar zdravstva Vili Beroš, nezadovoljan zbog puštanja navijača u dvoranu Višnjik u Zadru u subotu, unatoč zabranama Stožera, pozvao je u ponedjeljak vodstvo košarkaškog kluba Zadar da pokaže istinsku brigu za navijače i sugrađane pozivom na cijepljenje.

“Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru velika je pljuska svim našim nastojanjima da smanjimo broj zaraženih od covida-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji”,  istaknuo je ministar zdravstva komentirajući upad navijača zadarskog košarkaškog kluba ušli u dvoranu iako to još nije dozvoljeno.

Budući da je šteta već učinjena, ministar očekuje od vodstva zadarskog košarkaškog kluba da učini pozitivan korak prema istinskoj brizi za svoje navijače i sugrađane.

“Ako im je istinski stalo do navijača i simpatizera svog kluba i žele ih i ubuduće na svojim utakmicama, neka ih pozovu da dođu u dvoranu u istom broju na cijepljenje. Mi smo cjepivo osigurali, naši liječnici su spremni, pa hajde, cijepimo se da bismo zajedno opet mogli u sigurnosti biti na tribinama i navijati za svoje klubove”, poziva Beroš u priopćenju.

Ističe da je i sam ljubitelj sporta, ali kao najodgovorniji za zdravlje hrvatskih građana želi da svi skupa damo doprinos zdravstveno sigurnijoj budućnosti.

“Glavna turistička sezona je pred vratima, važna nam je radi gospodarstva i svih naših građana i ovakvi i slični ispadi, poput gužvi preko vikenda na mnogim gradskim trgovima i pred ugostiteljskim objektima, ne doprinose tome”, poručuje ministar zdravstva.

Ministar Božinović: “Zbog ponašanja navijača u Zadru idu kazne klubu i organizatoru”

Komentiraj