Ministar Beroš u Petrinji i Sisku

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je u subotu poslijepodne Vojarnu Petrinja u kojoj se provodi cijepljenje korisnika sustava socijalne skrbi smještenih ondje nakon razornog potresa.

Beroš je zahvalo Hrvatskoj vojsci na primjerenom smještaju korisnika sustava socijalne skrbi, ali epidemiolozima koji su i danas na terenu kako bi im osigurali što veću šansu da ne dobiju zarazu.

“Mi sad govorimo o cijepljenju, međutim imamo još dva važna elementa u njihovom djelovanju”, napomenuo je Beroš, dodavši da je riječ o brzom antigenskom testiranju korisnika u kolektivnom smještaju i provjeravanju svih protokola u postupanju.

Beroš je zaključio da su u trenutku nakon potresa, a s obzirom na epidemiju epidemiolozi najvažniji u postupanju.  “Oni zato jesu tu, a ja sam im došao dati potporu”, rekao je Beroš, zahvalivši i volonterima koji su došli iz udaljenih područja s nastojanjima da pomognu u cijepljenju.

S ministrom je u Petrinji bio i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

U Petrinji je posjetio i razrušenu hitnu službu i kontejnere te kamp civilne zaštite, gdje se susreo s predstavnicima civilne zaštite.

Ministar zdravstva ranije u subotu obišao Zavod za hitnu medicinu u Sisku gdje se također odvija cijepljenje protiv koronavirusa i sisačku Opću bolnicu, poručivši kako je zadatak njegova resora reorganizirati djelovanje zdravstvene zaštite u području pogođenom razornim potresom.

“Naš je zadatak reorganizirati djelovanje zdravstvene zaštite u široj regiji, prilagoditi se novim okolnostima i preraspodijeliti bolesnike u zagrebačke bolnice i koje gravitiraju ovom području kako bi u otežanim okolnostima svi pacijenti koji zahtijevaju zdravstvenu skrb dobili adekvatnu pomoć”, rekao je Beroš novinarima prilikom posjete Općoj bolnici u Sisku.

Komentiraj