Minhenski Bayern organizirao cyber treninge

Želeći izbjeći kretanje po vani, ali  i sačuvati društveni kontakt minhenski Bayern Munich je od srijede uveo “cyber-trening”, na kojem igrači online sudjeluju zajedno na treningu koji se vodi iz centra kluba.

“Moramo napraviti sve što možemo da pozitivno reagiramo na sitauciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa”, izjava je trenera Hansija Flicka koja je u četvrtak objavljena na službenim klupskim stranicama. “Jučer smo u 11,00 sati organizIrali naš prvi ‘cyber-trening’. Svi su motivirani i svi su ga odradili uz pomoć aplikacije”.

Bavarska još nije proglasila obaveznu karantenu, ali je Bayern samostalno odlučio da igrači ne trebaju dolaziti kako bi što bolje poštivali upute zdravstvenih tijela.

“Igrači su opremljeni odgovarajućim sportskim satovima. To znači da primamo sve njihve podatke, kao što je broj otkucaja, na naše monitore”, pojasnio je profesor Holger Broich kji je odgovoran za fizičku spremu igrača Bayerna.

Održavanje kontakta među igračima je jednako važno kao fizička pripremljenost.
“Bit će važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu”, kazao je Flick koji vodi treninge kojeg igrači prate zajedno na svojim tabletima.

“Naša trenerska ekipa je organizirala treninge koji mogu trajati od 90 do 75 minuta, ovisno o vježbama”,dodao je trener njemačkog prvaka.

“Jučer smo inzistirali na vježabama stabilnosti. Na kraju treninga napravili smo intenzivnu senasu na biciklima u zatvorenom. Zapravo ćemo izmjenjivati vježbe
izdržljivosti i vježbe visokog intenziteta kao i vježbe snage”,  pojasnio je Flick.

“Igrači nisu na terenu, nego na ekranu”, kazao je Broich. “Zahtijevamo od njih jednaku preciznost i disciplinu. I jučer je nakon treninga video veza trajala dugo,
igrači su razgovarali. Zato je trening preko videa važan trenutak u kolektivnom živitu u ovom razdoblju”.

Komentiraj