Milošević: “Premijer poslao snažne poruke iz Varivoda”

Andrej Plenković prvi je hrvatski premijer koji je odao počast srpskim žrtvama Domovinskog rata u Varivodama, a nazočan je bio i potpredsjednik Vlade Boris Milošević koji je pohvalio premijerov dolazak i odavanje počasti.

Milošević je komentirao kako je komemoracija u Varivodama vrlo važan događaj za srpsku zajednicu, te kako je to najvažnija post ratna komemoracija kojom se odaje počast civilnim žrtvama.

Milošević je rekao kako je važno da je u Varivode došao predsjednik Vlade i poslao snažne poruke, te izrazio žaljenje.

“Predsjednik Vlade je po prvi put poslao snažne poruke, iskazao žaljenje i poslao poruku da se otvori dijalog o temama koje su teške i opterećuju naše društvo i dijele naše dvije zajednice”, rekao je Milošević u Dnevniku HRT-a.

Ohrabrujuće je bilo što su i premijer i Milorad Pupovac  spomenuli stradanje Hrvata i važnost da se žrtve ne dijele i da im se treba odati zajedničko poštovanje, naglasio je Milošević.

Teško je očekivati da će se pronaći počinitelj

“Čekanje pravde je veliki problem i nakon 25 godina, teško je očekivati da će se pronaći počinitelj i novi dokazi”, rekao je Milošević.

Podsjetimo, u Varivodama je održana komemoracija za devetero mještana srpske nacionalnosti ubijenih na današnji dan 95. godine.

Uz predstavnike srpske zajednice u Hrvatskoj, prvi je put u Varivode došao je i jedan hrvatski premijer, Andrej Planković koji je istaknuto da je to nastavak nove politike zajedničkog sjećanja, započet 5. kolovoza u Kninu.

Premijer Plenković je prvi premijer koji je bio na komemoraciji u Varivodama i oštro je osudio zločine koji su počinjeni nad devetero srpskih civila. Izjavio je kako hrvati trebaju priznati zločin, ali kako i Srbi trebaju priznati da se dogodio srpski otpor legitimno priznatoj vlasti.

I premijer i Milorad Pupovac su rekli kako je važno da se ne dijele žrtve zato što su one zajedničke i mora im se dati zajedničko poštovanje.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]