MILOŠEVIĆ: “Odgajamo mlade zadojene mržnjom na nacionalnoj osnovi”

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević u ponedjeljak se u Saboru u slobodnom govoru osvrnuo na prošlotjedni napad na sezonske radnike u Supetru na Braču.

Milošević je, prenosi N1, kazao kako je žrtva napada na Supetru prima prijetnje na nacionalnoj osnovi te da je otišao s Brača. “Netko je odmah poslije napada napisao – “zašto su ti Srbi išli dolje kad su znali da mogu imati problema, zašto provociraju”. Da, zaista, zašto hrvatski državljani idu po Hrvatskoj i traže posao. Jedan dio hrvatskog društva tako razmišlja, i dok je tako, vući će nas po kaljuži. Nacionalna netrpeljivost nam izjeda društvo. Odgajamo mlade zadojene mržnjom na nacionalnoj osnovi, no nisu oni krivi, kriva je politika. Pa Ježurku Ježića smo izbacili jer ga je napisao Srbin i jer govori srpski”, rekao je Milošević za saborskom govornicom.

“Što da kažem djeci koja će pohađati Ljetnu školu srpskog jezika ove godine u Dalmaciji. Da li da majicu s tim natpisom – Ljetna škola srpskog jezika – nose ili ne. Je li ta majica provokacija ili nije”, zapitao je Milošević.

Sabor svoj radni tjedan započinje već danas, a zasjedat će do srijede, zbog blagdana Tijelova, koji je u četvrtak. Plan je raspraviti 11 točaka.

Komentiraj