Milošević: “Nisam za uvođenje policijskog sata i propusnica, ali struka će odlučiti”

Potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i manjinska prava Boris Milošević u nedjelju je gostovao u ‘Točki na tjedan’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualnosti u zemlji.

Ograničenja koja uvodi Vlada RH nisu samo u Hrvatskoj, nego je svugdje u svijetu ista situacija. Cijeli set prava se ograničava, ali mislim da u ovom trenutku postoji balans između mjera i zaštite i legitimnog cilja, mislim da imamo konsenzus oko zaštite zdravlja”, rekao je Milošević na početku o mjerama.

Kaže i kako će se mjere, koje vrijede do 21. prosinca sigurno prosužiti, no ostaje vidjeti i hoće li se i postrožiti. “Nisam za uvođenje policijskog sata i uvođenje propusnica, ali ako struka tako kaže i uvede neki kratak rok trajanja tih mjera, Stožer bi to trebao razmotriti. O tome se još nije razgovaralo. Imamo mi zemlje koje su imale puno strože mjere, pa nisu polučile neke rezultate. Svaka mjera koja se donosi, donosi se isključivo radi toga što to nalaže struka i epidemiološka situacija, a ne radi neke agende ili dobivanja političkih poena”, rekao je Milošević.

Dodao je da ni znanstvenici nisu jedinstveni oko toga što treba učiniti. Znanstveni savjet Vlade na kraju je ‘preživio’, a Milošević kaže da je u znanosti normalno da postoje oprečni stavovi.

“Nijedna zemlja nema recept kako dobiti rezultate i uspješno suzbiti ovu epidemiju. Da to Vlada ima, naravno da bi to učinila”, rekao je Milošević, dodavši da se na sastancima stalno raspravlja o epidemiološkoj situaciji i rješavanju problema koji proizlaze iz epidemije, od zdravstvenog sustava, školstva do gospodarske situacije.

Komentiraj