Milošević: “I Srbi trebaju priznati da je to bila pobuna protiv legalne vlasti”

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević u ponedjeljak je, nakon komemoracije civilnim žrtvama ratnog zločina u Varivodama, dao izjavu za medije.

“Ovo je velika stvar da dolazi predsjednik vlade Republike Hrvatske. Ovo je prvi put nakon 20 godina da predsjednik Vlade dolazi na komemoraciju žrtvama koje su nevino stradale. To je jaka simbolična gesta da i ove žrtve ovdje zaslužuju empatiju i poštovanje i da se ne razlikuju od svih žrtava koje su se nažalost dogodile diljem Hrvatske”, rekao je novinarima Milošević.

Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića da Hrvati trebaju priznati da su napravili zločine, kao što i Srbi trebaju priznati da se dogodio otpor leigitmno izabranoj vlasti. “To je ono što sam ja govorio kad sam išao u Knin, da je vrijeme da nakon 25 godina posjećujemo jedni druge, da otvorimo te bolne teme, da je vrijeme da konačno čujemo jedni druge, da čujemo ono što smo možda stavljali sa strane, zataškavali”, kazao je i dodao da je posljedica tog nedijaloga i zataškavanja da sad, kad se govori o Varivodama, još uvijek nema odgovornih za te zločine.

“Nažalost, država je propustila postupiti na pravi način kad se zločin dogodio i, možda, u neposrednim godinama nakon toga. Kako vrijeme prolazi, počinitelje je sve teže otkriti. Ostaje samo nada da će oni koji imaju saznanja o tome, prekinuti zavjet šutnje”, rekao je Milošević, prenosi N1.

 

Komentiraj