Milorad Batinić komentirao premijerovu najave povećanja plaća

Predsjednik kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić komentirao je u Saboru najavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o povećanju plaća državnim službenicima za 6,12 posto.

“Svakako ova najava premijera da će od iduće godine biti povećanje plaće od 6 posto, ono što je politički prioritet je povećanje standarda i plaća nastavnicima i učiteljima. Naravno, ovo je izrečeno u sabornici, očekujemo da se dinamika i način iskomuniciraju sa socijalnim partnerima.”, rekao je Batinić novinarima u Saboru.

Dodao je kako u ovom trenutnu može izraziti zadovoljstvo. “Zbog povećanja plaća i standarda nastavnicima i učiteljima. Mislim da je ovo što predlaže premijer na tragu toga”, kazao je.

Novinare je zanimalo znači li to da će HNS u tom slučaju glasati za proračun, kaže: “Naravno. Očekujemo da ovo što je premijer najavio, vjerujem da će nas s time detaljnije upoznati na koalicijskom sastanku i da to bude u proračunu za iduču godinu… Šest posto je ono što smatramo da je nužno. Ako to bude u proračunu, onda ćemo podržati proračun za 2020. godinu”, zaključio je Batinić, piše N1.

Komentiraj