Popularni dvojac Milky Chance najpoznatiji po hitovima ‘Stolen Dance’ i ‘Down By The River’ napokon dolazi u Republiku Hrvatsku.

Nakon višegodišnje turneje diljem svijeta te nastupa na poznatim festivalima poput Coachelle, Lollapalooze, Reading, Leeds i Exit festivala, popularni dvojac Milky Chance stiže u utorak (27.02.2018.) u zagrebačku Tvornicu kulture.

Milky Chance ostvarili su brzi uspjeh i dosegli megapopularnost albumom prvijencem ‘Sadnecessary’ iz 2013. godine. Slava je uslijedila gotovo preko noći, u samo nekoliko mjeseci postali su jedna od najvećih indie-pop senzacija u Europi, a ubrzo potom i preko oceana. U rekordnom roku zasjeli su na vrhove europskih glazbenih ljestvica, a našli su se i među najboljima na Billboardovoj TOP 200 listi.

Otisnuli su se na svjetsku turneju, rasprodali njujorški Bowery Ballroom i nastupali u legendarnom Red Rocks amfiteatru. Gostovali su u poznatim TV emisijama kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona, osvojili nekolicinu nominacija i nagrada te u manje od tri godine postali globalni pop-fenomen.

‘Sadnecessary’ je prodan u platinastoj nakladi na području Sjedinjenih Američkih Država, dok je u Njemačkoj album ostvario zlatnu nakladu. Hit ‘Stolen Dance’ sa spomenutog albuma našao na TOP ljestvicama diljem svijeta, ostvario više od 300 milijuna pregleda na YouTubeu i prodao se u više od četiri milijuna primjeraka, a ušao je i u Shazam Hall of Fame kao jedna od ‘najshazamanijih’ pjesama ikada.

Milky Chance njemački je dvojac kojeg čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist te DJ i producent Philipp Dausch. Prepoznatljivi su po jedinstvenom zvuku inspiriranom sa svih glazbenih strana. U osnovi su im elektronski ritmovi vješto pomiješani s utjecajima reggaea i R&B-a, začinjeni zaraznom melodijom. Sami vokal i tekstovi pjesama s druge strane vuku na folk, a glazbenici za svoje uzore često spominju Boba Marleya, Raya Charlesa i Johna Frusciantea.

Ove godine vraćaju se s novim album ‘Blossom’ koji proširuje poznati zvuk i predstavlja bend na vrhuncu kreativnog stvaralaštva, s kojim ujedno i dolaze u Grad Zagreb u sklopu aktualne europske turneje.

Istaknimo kako su nedavno izdali vrlo dobar singl ‘Firebird’.

Redatelj video spota, koji je sniman u Boliviji, je Anthony Molina.

Komentiraj