facebook.com

VIDEO: Milky Chance podupiru borbu protiv klimatskih promjena

Milky Chance su kratkim live nastupom u Berlinu dali snažnu potporu borbi protiv klimatskih promjena. O svom nastupu na Global Strikeu (#allefürsKlima rally), ispred Brandenburških vrata, javnost su obavijestili putem društvenih mreža.

Grupa je u zadnje vrijeme izdala više singlova i video spotova koji su najavili novo album izdanje.

Bend je ostvario brzi uspjeh albumom prvijencem ‘Sadnecessary’ iz 2013. godine. Slava je uslijedila gotovo preko noći, u samo nekoliko mjeseci postali su jedna od najvećih indie-pop senzacija u Europi, a ubrzo potom i preko oceana. U rekordnom roku zasjeli su na vrhove europskih glazbenih ljestvica, a našli su se i među najboljima na Billboardovoj TOP 200 listi.

‘Sadnecessary’ je prodan u platinastoj nakladi na području Sjedinjenih Američkih Država, dok je u Njemačkoj album ostvario zlatnu nakladu. Hit ‘Stolen Dance’ sa spomenutog albuma našao na TOP ljestvicama diljem svijeta, ostvario više od 300 milijuna pregleda na YouTubeu i prodao se u više od četiri milijuna primjeraka, a ušao je i u Shazam Hall of Fame kao jedna od ‘najshazamanijih’ pjesama ikada.

Milky Chance njemački je dvojac kojeg čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist te DJ i producent Philipp Dausch. Prepoznatljivi su po jedinstvenom zvuku inspiriranom sa svih glazbenih strana. U osnovi su im elektronski ritmovi vješto pomiješani s utjecajima reggaea i R&B-a, začinjeni zaraznom melodijom. Sami vokal i tekstovi pjesama s druge strane vuku na folk, a glazbenici za svoje uzore često spominju Boba Marleya, Raya Charlesa i Johna Frusciantea.

Komentiraj