Milky Chance su nedavno izdali singl ‘No Woman’.

Pjesma je odrađena u suradnji s Lewisom Capaldiem, video spot je sniman u Vancouveru, a redatelj je Anthony Molina.

Bend je ostvario brzi uspjeh albumom prvijencem ‘Sadnecessary’ iz 2013. godine. 

Slava je uslijedila gotovo preko noći, u samo nekoliko mjeseci postali su jedna od najvećih indie-pop senzacija u Europi, a ubrzo potom i preko oceana. U rekordnom roku zasjeli su na vrhove europskih glazbenih ljestvica, a našli su se i među najboljima na Billboardovoj TOP 200 listi.

Otisnuli su se na svjetsku turneju, rasprodali njujorški Bowery Ballroom i nastupali u legendarnom Red Rocks amfiteatru. Gostovali su u poznatim TV emisijama kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona, osvojili nekolicinu nominacija i nagrada te u manje od tri godine postali globalni pop-fenomen.

‘Sadnecessary’ je prodan u platinastoj nakladi na području Sjedinjenih Američkih Država, dok je u Njemačkoj album ostvario zlatnu nakladu. Hit ‘Stolen Dance’ sa spomenutog albuma našao na TOP ljestvicama diljem svijeta, ostvario više od 300 milijuna pregleda na YouTubeu i prodao se u više od četiri milijuna primjeraka, a ušao je i u Shazam Hall of Fame kao jedna od ‘najshazamanijih’ pjesama ikada.

Milky Chance njemački je dvojac kojeg čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist te DJ i producent Philipp Dausch. Prepoznatljivi su po jedinstvenom zvuku inspiriranom sa svih glazbenih strana. U osnovi su im elektronski ritmovi vješto pomiješani s utjecajima reggaea i R&B-a, začinjeni zaraznom melodijom. Sami vokal i tekstovi pjesama s druge strane vuku na folk, a glazbenici za svoje uzore često spominju Boba Marleya, Raya Charlesa i Johna Frusciantea.

Ove godine vratili su se s novim album ‘Blossom’ koji proširuje poznati zvuk i predstavlja bend na vrhuncu kreativnog stvaralaštva. Istaknimo kako su nedavno posjetili i Grad Zagreb u sklopu europske turneje.

Komentiraj