Zeljko Lukunic/PIXSELL

MILJEVIĆ PRED SUDOM “Niti ima dokaza, niti ima svjedoka protiv Dolačkog”

Odvjetnik Željaka Dolačkog, Veljko Miljević, u subotu je ispred Zagrebačkog županijskog suda rekao kako ne vidi na temelju čega bi Dolačkom odredili istražni zatvor, javlja N1.

“Niti ima dokaza, niti ima svjedoka protiv Dolačkog”, rekao je Miljević ispred suda, gdje će danas biti donesena odluka o određivanju istražnog zatvora protiv Dolačkog, koji je u petak uhićen zbog sumnje da je počinio krađu u sjedištu MUP-a u Heinzlovoj ulici početkom mjeseca.

Tereti ga se da je otuđio 639.300,00 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana i 2,04 kilograma zlata.

Miljević je jučer rekao kako je tijekom ispitivanja u Uskoku Dolački porekao sve što mu stavljaju na teret.

“Moj branjenik je iznosio kompletnu obranu i odgovarao je na sva pitanja koja mu je zamjenik ravnateljice Uskoka postavio. Ni na jedno jedino pitanje nije odobio odgovor. Dakle, bila je aktivna obrana uz apsolutno poricanje djela koje mu se stavlja na teret”, kazao je Miljević.

Dodao je da je djelo koje mu se stavlja ne teret “iz sfere službenih odnosa”.

“On je to djelo okolnosno porekao. Opisao je okolnosti koje prethode onome što mu se stavlja na teret, okolnosti koje su vezane uz kritični dan iz kojih apsolutno iznosi konzistentnu obranu koja predstavlja apsolutno okolnosno poricanje kaznenih djela”, dodao je Miljević.

Komentiraj