Miljević o curenju informacija: “Sve to što izlazi, čovjek ne stigne pročitati”

 

Odvjetnik prvoosumnjičenog u aferi Janaf Krešimira Peteka, Veljko Miljević, u ponedjeljak je za HRT kazao da se vjerojatno neće žaliti na rješenje o provođenju istrage jer je svima u interesu da istraga teče efikasno i brzo.

“Nisam kontaktirao svog branjenika, bez dozvole se ne može u Remetinec. Moj ured je zatražio kontakt s okrivljenikom, negdje iza 8.15 kad je to bilo tehnički moguće. Nismo još dobili odobrenje za kontakt. Vjerojatno ćemo ga dobiti tijekom dana. Meni taj kontakt nije neophodan. Možda je neophodan mojem branjeniku, meni nije”, rekao je Miljević.

Dodao je da ga ljuti što od petka ujutro u medijima izlaze u nastavcima transkripti svih mogućih razgovora, posebnih dokaznih radnji iz članka 32. Zakona o kaznenom postupku. “Sve to što izlazi u javnost, čovjek ne stigne pažljivo ni pročitati. A je li to smije izlaziti u javnost, o tom potom. Uručili sm nam rješenje o provođenju istrage i iz rješenja se sve vidi”, rekao je Miljević.

Rješenje o provođenju istrage, dodao je, ima 149 stranica, a ono se vjerojatno odnosi na posebne dokazne radnje iz članka 332. “Vjerojatno se nećemo žaliti na rješenje o provođenju istrage jer nam je svima u interesu da istraga teče efikasno i brzo. Na rješenje o određivanju istražnog zatvora, moramo pročitati rješenje koje će vjerojatno danas biti uručeno pa možda u tom pogledu eventualno se žalimo ako sud nije napravio onu diverzifikaciju svih svjedoka koju sam ja spomenuo u petak navečer. To je da se za točno određenog okrivljenika odrede koji svjedoci na koje on može djelovati”, zaključio je Miljević.

Komentiraj