Dino Stanin/PIXSELL

MILJEVIĆ “Ne vidim pravnog razloga za lišavanje slobode zbog ovakvog djela”

Odvjetnik Veljko Miljević gostovao je u srijedu u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao ponovno privođenje Franje Varge na ispitivanje zbog curenja tajnih podataka iz istrage u aferi SMS.

Kazao je kako ga zanima što će o aferi SMS reći vještaci. “Postoje vještaci, postoje vještaci koji su bolji od Varge u istoj instituciji, istoj službi u kojoj je on radio. Imamo vrhunski policijski institut poznat u Europi – Ivan Vučetić, koji ima stručnjake koji mogu sve utvrditi”, rekao je i dodao kako sprječavanje dokazivanja mora biti za vrijeme postupka. “Mora teći postupak u kojem se provodi dokazivanje, da bi se ono sprječavalo”, poručio je Miljević.

Osvrnuo se na navodno presretanje poruka premijera i ministra Božinovića, o čemu je jučer pisao Nacional. “Branitelj Varge kaže da mu se čini kako podaci cure iz insitucija. Još se prije čuo komentar – još možemo presretati poruke nekih žena, ali presretati poruke ministra, pa to mi nije palo napamet. Ako to čovjek kaže, da mu to nije palo na pamet, onda nema ni pripremnih radnji za kazneno djelo”, rekao je Miljević.

EKSKLUZIVNO Brkićev kum naredio je Vargi da nadzire Božinovića

Miljević je rekao da presretanje elektronske poruke nekoliko žena s pravne strane ne bi trebalo predstavljati ozbiljan problem, a da se protiv Milijana Brkića ne može pokrenuti postupak bez privole Sabora.

Miljević je komentirao i jučerašnje ponovno privođenje i ispitivanje Franje Varge zbog istrage o povredi tajnosti postupka. “Ne vidim pravnog razloga za lišavanje slobode zbog ovakvog djela”, poručio je Miljević.

Komentiraj