Jurica Galoic/PIXSELL

MILJEVIĆ “Mamića nitko ne optužuje za SMS-ove, osim medija”

Odvjetnik Veljko Miljević jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao slučaj Franje Varge i lažnih SMS-ova.

Miljević kaže da je Mamićeve SMS poruke prvi put vidio neposredno prije nego ih je Zdravko mamić objelodanio na konferenciji za novinare. “Mamić je u ponedjeljak navečer sazvao hitnu konferenciju, tog dana bio je sastanak u Dinamu na kojemu smo dogovorili da se ne ide na konferenciju i da se pričeka još jedan dan. Mamić je bio uvjeren u vjerodostojnost tih dokumenata, ja kad sam ih vidio, prema načinu na koji su sastavljeni, na prvi pogled bih vjerovao u vjerodostojnost tog dokumenta. Protivno dogovoru on je navečer išao na konferenciju, objavio je te dokumente i već drugi dan je bilo priopćenje DORH-a. Smatram to vrlo korektnim s njihove strane. Vidim da se USKOK i policija ne oglašavaju ni sada, oni korektno rade svoj dio posla. Sve do subote nije bilo nikakvih priopćenja. … Ja tvrdim da od 5. lipnja do subote nije bilo nikakve informacije o tome, mi ne znamo što je DORH radio. U nedjelju su prve službene informacije da je lišen slobode taj čovjek”, rekao je Miljević.

Upitan je li Mamić platio ozradu tih SMS-ova, Miljević kaže kako ne smije reći jer je Mamić njegov klijent. “Njega nitko ne optužuje za ovo osim dijela medija. Donijeto je rješenje o provođenju istrage protiv Franje Varge. Čovjeka u zrelim godinama, bivšeg policajaca, očito vrsnog informatičara zaduženog za kriptografiju. Tu Zdravka Mamića nema, nema ni Karamarka, ni Brkića. Ovo sve dalje je nadogradnja na lik i djelo čovjeka protiv kojeg je tek otvorena istraga”, kazao je.

“Koliko ja vidim istraga je otvorena samo protiv Franje Varge, vjerojatno je taj materijal upućivao na individualnu kaznenu odgovornost. Sve drugo je nedozvoljena i nezakonita kaznena nadogradnja. Krenulo je sa Zdravkom Mamićem, sada imamo tu Karamarka i Brkića… Ne mogu biti objektivan kad je riječ o Tomislavu Karamarku jer ga godinama zastupam. Nisam vidio da je netko dosad tvrdio da je bilo kakvog kontakta Karamarka s tim Vargom, nisam znao za njega do unazad tri-četiri dana”, dodao je.

U spomenutom slučaju Karamarko Miljevića nije angažirao jer, kaže, još nema potrebe. Miljević je rekao i kako s Karamarkom nije imao izravne kontakte posljednjih mjeseci.

Komentiraj