Miljenko Jurković novi je obnašatelj dužnosti dekana na zagrebačkom Filozofskom

Miljenko Jurković potvrđen je za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta, javlja N1.

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu sa 50 glasova za, sedam protiv i devet suzdržanih Miljenko Jurković, koji je već bio dekan Filozofskog fakulteta u dva mandata od 2004. do 2009. godine, potvrđen je za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta.

Prodekani se nisu mijenjali.

Prihvaćen prijedlog rektora

Podsjetimo, rektorski kolegij prihvatio je prijedlog rektora Damira Boras o imenovanju novog obnašatelja dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta o čemu je odlučio Senat, a predložen je bio nekadašnji dekan Miljenko Jurković.

Jurković je redoviti profesor u trajnome zvanju Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta, gdje radi od 1983. godine. U upravi Filozofskog, prvo kao prodekan, potom dekan u dva mandata, proveo je od 2000. do 2009. godine.

Osnovni zadatak obnašatelja dužnosti dekana jest pokretanje postupka izbora novoga dekana Filozofskog, na kojemu od prošloga ljeta traje upravljačka kriza, izazvana smjenom bivše dekanice Vesne Vlahović-Štetić u Senatu.

Filozofski je nakon toga dobio privremenu upravu na čelu s prorektorom Miljenkom Šimpragom s Veterinarskog fakulteta, čiju je ostavku prošloga tjedna prihvatio rektor Damir Boras.

No, predstavnici Filozofskog u Senatu i dalje stoje iza profesorice Željke Kamenov, čiju je kandidaturu u ponedjeljak na neformalnoj sjednici Vijeća podržalo 68 ruku.

Na sjednici Vijeća Filozofskog u srijedu glasat će se o povjerenju Miljenku Jurkoviću.

Komentiraj