HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

MILJENIĆ “Tumačenje vladajućih je pogrešno, Povjerenstvo mora raditi”

Predsjednik saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić u utorak je izjavio kako je tumačenje vladajućih oko prestanka rada Povjerenstva pogrešno. “Povjerenstvo prestaje s radom o onim pitanjima o kojima je pokrenuta istraga. Povjerenstvo ne smije o tome. O svemu ostalom ne samo da smijemo, nego i moramo raditi”, poručio je Miljenić u Saboru za N1.

Najavio je kako sutrašnja sjednica započinje s ispitivanje Bože Prke. “Ako glavni državni odvjenik kaže da rad povjerenstva ne utječe na istragu, onda nema razloga da povjerenstvo prestane s radom”, dodao je.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić danas je izjavio kako po sili zakona treba stati jer se ne zna u kojem će smjeru ići istraga, a Miljenić kaže kako je, po toj logici, sve što su do sada radili moglo ugroziti istragu.

Nezamislivo mu je, kaže, da bi vladajući mogli otići sa sutrašnje sjednice ‘tek tako’. “Odluka Sabora o osnivanju povjerenstva je na snazi i ima zakonsku snagu i oni su je dužni provoditi”, rekao je Miljenić. Na ponovni upit ako oni ipak sutra samo odu, kaže da fizički ne mogu nikoga zadržati. “Poslovnički ne možemo raditi, ali javnost će onda vidjeti sve. Zakon ovo pitanje ne uređuje, ali nezamislivo je da bilo koje tijelo samo sebi uređuje mandat. Logično je da onaj tko vas je osnovao konstatira da ne možete dalje raditi. Inače bi to bila samovolja”, objasnio je.

Komentiraj