MILJENIĆ “Most se pokušava distancirati od HDZ-a, poprilično nevješto i smiješno”

Marko Prpic/PIXSELL

Ministar pravosuđa u Vladi Zorana Milanovića, Orsat Miljenić, u utorak je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao aktualne događaje u Hrvatskoj.

Naglasio je kako je iz konferencije za novinare ministra uprave Ivana Kovačića vidljivo da se radi o predizbornoj kampanji. “Most radi ono što uvijek radi, a to je da se pokušava distancirati od HDZ-a, poprilično nevješto i smiješno”, rekao je dodajući kako ne vidi razlog zašto se moralo toliko dramatizirati.

Jučerašnje izjave Vesna Nađ da je ministar branitelja Tomo Medved oštetio državni proračun za više od 30 tisuća kuna nije želio konkretno komentirati. “Ali činjenica jest da je ministar samovoljno i kršeći zakon odlučio ne rasporediti gospođu Nađ na radno mjesto na koje je imala pravo po zakonu”, ističe.

Miljenić je komentirao i ‘aferu Dnevnice’. “Po meni je veći problem to što smo u onim tjednima kad je krenulo prema Sauchi imali brzopleto rješenje u tri dana. Sad nakon dramatične pressice glavnog državnog odvjetnika i premijera prolaze dani i tjedni i ne događa se ništa. U onom trenutku su stavili u pritvor osobu koja nije mogla utjecati na svjedoke. Ovo hoće li sad trajati više ili manje, ja sam za to da se predmet dobro obradi, ali to pokazuje koliko je ono bilo ishitreno”, rekao je.

Sramotnim naziva činjenicu da Hrvatski Sabor u 2017. godini raspravlja o izvješću iz 2015. godine. Upitan zašto Hrvtaska ne može riješiti problem nasilja na sportskim terenima, Miljenić kaže kako je to zato što se tim problemom ne bavimo, već politiziramo tako da huligane ne uznemiravaju.

“Stalno se radi pakt i koketiranje s huliganima i to je krivo. Ako policija može otkrivati niz stvari koje se tek trebaju dogoditi, sigurno može i ovdje. Ove reakcije nakon su loše, jer taj čovjek koji je to napravio, dobio je svu slavu što je htio. On je postigao svoj cilj”, poručio je SDP-ovac ističući kako sam zakon nijue problem, već njegova provedba.

Na pitanje tko koketira s huliganima, Miljenić kaže: “Prvenstveno HDZ. Oni stalno tako. Zakon o sportu se i dalje ne provodi, imali ste Mamiće kao najveće i velike donatore HDZ-a i predsjednice u kampanji i to je to, vi šaljete poruku da je u redu primiti njihovu donaciju, pa kako ćete onda postupati prema njima?”, zaključio je.

Komentiraj