MILINOVIĆ: “Zahvalan sam premijeru, riješili smo pitanje plaća”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u četvrtak ličko-senjskog župana Darka Milinovića, koji je stigao u Zagrebzbog nove odgode županijske skupštine, na kojoj je tebao biti donijet proračun.

MILINOVIĆ U ZAGREBU: “Ne odlazim dok ne riješim problem”

Nakon sastanka Milinović je novinarima rekao kako je zahvalan premijeru. “Čekam dokument kojim će mi potvrditi da ne kršim zakon ako isplatim plaću. Nadam se da će sutra biti isplaćena plaća za 260 ljudi. Zahvalan sam premijeru, saslušao me i našli smo rješenje na dobrobit građana”, kazao je ličko-senjski župan.

Dodao je kako nikome nije u interesu ići u nove izbore. “Prvenstveno smo razgovarali oko plaća. Čekam taj dokument i najbitnije je da će 260 ljudi dobiti plaće”, istaknuo je, kako prenosi N1.

Kaže kako je spreman na nove izbore, ali kako misli da oni nisu u interesu nikome. “Uvijek sam spreman za razgovor svih vrsta. Mislim da nije korektno što me gospodin Kustić nije nazvao”, zaključio je Milinović.

Na sastanku s Plenkovićem i Milinovićem bio je i ministar uprave Lovro Kuščević. “Sukladno zakonu o lokalnoj samoupravi, župan može donijeti odluku o financiranju nužnih izdataka kako bi se isplatile plaće”, rekao je ministar nakon sastanka.

Na pitanje zašto je došlo do ponovne odgode sjednice županijske skupštine Ličko-senjske županije, rekao je kako je bilo potrebno donijeti niz bitnih amandmana za razvoj županije i da je tu trebalo još vremena.

Uvjeren je, dodaje, da će se proračun Ličko-senjske županije donijeti do 10. srpnja.

Komentiraj