MILINOVIĆ U ZAGREBU: “Ne odlazim dok ne riješim problem”

Ličko-senjski župan Darko Milinović stigao je u četvrtak u zagreb, gdje je zatražio hitan prijem kod premijera Andreja Plenkovića, jer je bez obrazloženja sjednica županijske skupštine već peti odgođena. Na toj se sjdnici trebalo glasati o proračunu teškom 376 milijuna kuna koji je predložio upravo Milinović. Neprihvaćanje županova proračuna značilo bi njegovo rušenje i nove izbore za Županijsku skupštinu i za župana, s tim da je krajnji rok za prihvaćanje proračuna 10. srpnja.

“Ne idem iz Zagreba dok ne riješim problem, kampirat ću ovdje ako treba, dok ne dobijem uvjerenje da smijem uplatiti plaće, da ne kršim zakon”, rekao je novinarima Milinović nakon dolaska na Markov trg. Ranije je za Dnevnik.hr kazao da 260 ljudi treba platiti kredite, djeci godišnji odmor… “Za njih i na koljenima dolazim u Zagreb… Valjda me sada ne mogu izbaciti iz države i oduzeti mi državljanstvo”, rekao je.

Na Markovom je trgu poručio kako nikoga ne moli da donese proračun, koji je, dodaje, najbolji mogući. “Ja samo hoću službeno dokument da kad i ako isplatim plaću, da ne kršim zakon. Ja nemam dokument na osnovu kojega mogu to učiniti. Kad Ministarstvo uprave kaže da imam pravo isplatiti plaće, ja ću to učiniti”, istaknuo je.

Dnevnik.hr doznaje kako će Milinovića u Banskim dvorima primiti predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar uprave Lovro Kuščević.

Milinović krenuo u Zagreb, traži da ga Plenković hitno primi

Komentiraj