Dino Stanin/PIXSELL

MILINOVIĆ “Starčević drži ključeve većine u županiji”

Iako se osjeća kao pobjednik nedavnih izvanrednih izbora za Županijsku skupštinu Ličko senjske županije, župan Darko Milinović priznaje kako je prioritet donijeti proračun županije kako bi se moglo nastaviti raditi na projektima, javlja N1.

“Osjećam se kao pobjednik, najveći gubitnik ovih izbora je HDZ koji je s pet koalicijskih partnera dobio najmanje glasova do sada”, kaže župan Ličko senjski Darko Milinović, ali i priznaje da su HDZ i partneri relativni pobjednici i da je na njima da formiraju većinu u županijskoj skupštini.

Istaknuo je da s gospićkim gradonačelnikom Karlom Starčevićem vodi konstruktivne razgovore pa su se tako i usuglasili oko zajedničkog priopćenja u kojem su istaknuli da je krucijalni zadatak donijeti proračun županije. “Oko toga se se slažemno i on i Ante Dabo i ja. U ovom trenutku najvažnije je donijeti proračun da možemo nastaviti projekte”, rekao je.

Milinović smatra da bi s obzirom na broj osvojenih mandata HDZ trebao krenuti u razgovore sa Starčevićem. “Ako ne uspije HDZ, na nama drugima je da pokušamo sastaviti većinu i razgovaram o tome sa svim drugim akterima”, rekao je.

Milinović je spreman ponuditi demokršćansko pravašku opciju. “Karlo Starčević drži ključeve većine i on mora odlučiti hoće li se prikloniti HDZ-u ili meni i Buri promjena i ostalim partnerima”, zaključio je Milinović.

Komentiraj