PAO LIČKI PRORAČUN Milinović “Spustite vi cijenu Thompsonu ako možete”

Županijska skupština Ličko-senjske županije u Gospiću odlučivala je u proračunu, javlja N1.

Župan Darko Milinović u predstavljanju proračuna pohvalio se suficitom i saniranim dugovima županije, a pohvalio je i ministra financija Zdravka Marića.

Na skupštini se oglasio i HNS-ov Zlatko Fumić. “Branitelj sam, Oluju trebamo slaviti, ali dati 200.000 kuna Thompsonu da pjeva je previše, nama nužno treba bar jedan tim Hitne pomoći u općini Brinje”, rekao je Fumić.

Milinović mu je odgovorio. “Spustite vi Thompsonu cijenu ako možete, ja sam je već spustio za 100.000 kuna”, rekao je Milinović (foto iz 2008.), dodavši da županija nije nadležna za mrežu Hitnih pomoći.

“To je na ministarstvu. Nemojte zlorabiti Thompsona”, rekao je Milinović Fumiću.

Ličko-senjska županija i dalje je bez proračuna. Naime, 11 zastupnika glasalo je ‘za’, 14 ‘protiv’, a dva zastupnika bila su suzdržana, javlja N1.

“Bilo bi neodgovorno s naše strane prihvatiti ovakav proračun. Župan je trebao imati 17 ruku, mi nismo podržali proračun. Nedostaje puno toga, pogotovo za razvoj Ličko-senjske županije. Ne zazivamo izbore, možemo proći bez izbora. Župan ako predloži proračun, sjest ćemo i razg, on može i ne mora predložiti do 10. srpnja proračun. Ne želim da netko prebacuje na HDZ odgovornost za nove izbore. I da se ne prihvati do 10. srpnja neki novi proračun, može proći bez novih izbora – da župan da ostavku, nema izbora. Može se predl novi proračun, da idemo na skupštinu, ili da župan da ostavku, da nema izbora”, kazao je predsjednik Skupštine, HDZ-ov Marijan Kustić.

“Neću dati ostavku, spreman sam za nove izbore i pobijedit ću na njima”, odgovorio je ličko-senjski župan Darko Milinović.

Komentiraj