Milinović: Situacija je pod kontrolom, moguće ukidanje karantene u Udbini

Ličko-senjska županija će sljedeći tjedan raspravljati o popuštanju mjera, a o tome će ovisiti stanje u sljedeća dva do tri dana. Čelni čovjek županije Darko Milinović je najavio odluku o ublažavanju mjera jer se situacija u Udbini pod kontrolom ali i komentirao gospodarsku situaciju u toj županiji.

„Ukoliko ne bude novih oboljelih u iduća dva tri dana, u nedjelju ćemo analizirati novo stanje i od idućeg tjedna donijeti mjere o ublažavanju karantene. Moguće je da ćemo je ukinuti, a ostaviti restriktivne propusnice“, otkriva Milinović prilikom gosotvanja na N1 televiziji i podsjeća kako je Udbina bila žarište.

Rebalans proračuna, ali županija nije u financijskim problemima

Kaže kako Ličko-senjska županija u iduća tri mjeseca neće biti u problemima jer imaju suficit, a u ponedjeljak će predstaviti rebalans proračuna.

„Rebalans je težak 6 200 000 kuna, 3 600 000 smo uspjeli pronaći kroz uštede. Oni načelnici i gradonačelnici koji gospodarstvu budu pomagali s direktnom financijskom pomoći, imat će support od županije“, kaže Milinović.

Prilikom gostovanja je podsjetio kako je sebi i dožupanima smanjio plaću za 20 posto, a komentirao je i nadolazeće izbore za koje je naglasio kako mu odgovara bilo koji datum koji Vlada odredi,

 

 

 

Komentiraj