MILINOVIĆ: “Sasvim je jasno da me HDZ želi maknuti”

Župan Ličko-senjske županije Darko Milinović u utorak je u studiju N1 televizije komentirao situaciju s nedonošenjem proračuna županije, suradnju s premijerom Plenkovićem, kao i afere ministra Kuščevića.

“Ako HDZ nastavi se ovako neodgovorno ponašati prema žiteljima Ličko-senjske županije i ako naša županija nastavi biti slučaj, bit će izbora. Ja i sada čvrsto vjerujem da će prevladati razum”, poručio je Milinović.

Dodao je kako s HDZ-om i koalicijskim partnerima niti jednom nije sjeo i porazgovarao o proračunu. “Voljan sam razgovarati o proračunu, ali moramo sjesti. Niti jedan vijećnik iz HDZ-a se jučer nije javio za raspravu”, ističe župan.

Poručio je kako je sasvim jasno da ga HDZ želi maknuti, te dodaje da ako na ovaj način HDZ izazove nove izbore, ne mogu pobijediti. Varijanta da podnese stavku, kaže, ne dolazi u obzir. “Meni bi bilo lakše pobjeći i otići u Sabor, ali to bi bilo neodgovorno prema biračima. Ja podnijeti ostavku neću, to je jedina opcija koja ne dolazi u obzir. Spreman sam na kompromis ako je on u interesu Ličko-senjske županije”, objašnjava.

Situaciju u županiji objasnio je ovim riječima: “Svi su za proračun, a kad dođe do vremena da se treba izglasati, onda ništa. Ako se 10.7. ne donese proračun, ja ću aktivirati saborski mandat i kandidirat ću se ponovno za župana Ličko-senjske županije. Okupljam jedan novi tim ljudi. Valjda ima Boga, pa je onda došlo do ove situacije. No, ipak čvrsto vjerujem da će proračun biti donesen”.

Navodi i kako je percepcija da bi Lovro Kuščević morao otići. “Ja tu opet nemam dlake na jeziku kada treba pohvaliti, ali pozdravljam što Plenković čvrsto stoji iza svojih ljudi. Ako je to sve papirnato u redu i ako tu nema nekih nečasnih radnji, i ja bih stao iz Lovre Kuščevića. Ali kažem, percepcija je bitna stvar u politici”, zaključio je Milinović.

Komentiraj