MILINOVIĆ: “Rekao bi Einstein ‘lakše je razbiti atom, nego percepciju'”

Bivši ministar zdravstva Darko Milinović u srijedu je za N1 prokomentirao razrješenje Milana Kujundžića.

Milinović smatra kako je problem u jednom dijelu u negativnoj percepciji javnosti, ali i u činjenici kako su se gomilali neriješeni problemi u zdravstvenom sektoru.

“Rekao bi Einstein ‘lakše je razbiti atom, nego percepciju’. Dakle, mog kolegu i bivšeg ministra je u zadnje vrijeme pogotovo – da se slikovito izrazim – glave stajala jedna negativna slika, percepcija”, kazao je Milinović.

Dodao je da se ne može reći da nije bilo dobrih poteza, ali u protekle tri godine nagomilali su se neki problemi u zdravstvenom sustavu.

Milinović je istaknuo da smatra da je sve bilo po zakonu, ali kako ‘core business’ dvoje liječnika (Milana Kujundžića i njegove supruge) ne može biti građevinska firma.

“Ali puno je tu stvari koje su utjecale. Jedna od njih – supruga bivšeg ministra ima građevinsku firmu. Ne možemo reći da je ‘core business’ dvaju liječnika građevinska firma. Pa onda likvidacija firme, pa kupovina stana od te firme. Dakle, tu je puno detalja. Premda ja, duboko u sebi, smatram da tu nema ništa što krši zakon. Mislim, da je tu sve zakonito, ali još ću jednom reći – percepcija je stvorena da ministar mora otići”, kaže.

Komentiraj