MILINOVIĆ “Očekujemo da Orešković podnese ostavku prije sutrašnje sjednice Sabora”

Patrik Macek/PIXSELL

Član predsjedništva HDZ-a Darko Milinović u srijedu je za RTL Danas rekao kako očekuje da premijer Tihomir Orešković sam podnese ostavku prije sutrašnje sjednice Sabora, na kojoj će se glasati o njegovom opozivu.

“Cijela stranka je prije nekoliko dana donijela odluku – sutra idemo u opoziv premijera Tihomira Oreškovića. U svim demokratskim zemljama Europske unije kada izgubite većinu, premijer bi trebao sam podnijeti ostavku”, rekao je Milinović dodajući da HDZ više ne prihvaća nikakve ultimatume.

“Svatko onaj koji želi doprinijeti stabilnosti nove vlade, dobrodošao je, pa tako i članovi Mosta”, kaže. Na pitanje kako će skupiti potrebnih 76 ruku, Milinović kaže kako nisu imali 76 ruku ni nakon izbora, pa su ih na kraju skupili. “Sada je pred nama pregovarački proces. Siguran sam da ćemo doći do tog imaginarnog broja 76”, poručuje.

Naglašava kako od sutra imaju 30 dana da slože parlamentarnu većinu, poručujući da su vrata otvorena svima, pa čak i članovima Mosta. Upitan što ako SDp ‘sruši’ saborsku većinu i dogode se novi izbori, Milinović kaže kako će HDz pobijediti i na sljedećim izborima. “Mislim da su novi izbori najgora opcija danas za Hrvatsku. Najbolja opcija je nova vlada koja će donijeti prosperitet i stabilnost”, objašnjava.

Komentirao je i današnju odluku Povjerenstva o sprečavanju sukoba interesa, ističući da je dobro da nisu iznijeli ni jednu riječ o eventualnim kriminalnim radnjama. “Mislim da predsjednik HDZ-a, SDP-a ili bilo koje stranke ima pravo izreći svoje mišljenje. Pitanje je li premijer Orešković glasovao za neke zakone vezane uz zdravstvo, a znamo da on dolazi iz farmaceutske industrije”, zaključio je Milinović.

Komentiraj