HDZ-ov Darko Milinović u sinoćnjoj je emisiji Otvoreno na HRT-u po tko zna koji put branio Tomislava Karamarka.

Milinović je rekao da su i novi izbori bolja opcija od ovakve Vlade, a da je za krizu odgovoran Tihomir Orešković. Izuzetno je zadovoljan odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer u njoj  nema ni crtice nikakvog eventualnog kaznenog djela. Smatra i da odluka Povjerenstva može imati dalekosežne posljedice u odnosu na političke odluke u budućnosti.
“Reći ću samo jedan primjer. Tihomir Orešković je radio do prije nekoliko mjeseci u jednoj farmaceutskoj tvrtci. Na Vladi RH glasovao je za zakone koji su vezani za zdravstvo. Da li to znači da je premijer bio u sukobu interesa kad je glasovao o zakonima koji se tiču farmaceutske industrije?”, kritizirao je Milinović Oreškovića kojeg je na premijersku poziciju postavio upravo njegov HDZ.

Tatjana Vučetić, zamjenica predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, odgovorila je Milinoviću da se premijer nije morao izuzeti iz te odluke jer Vlada ne donosi zakone, već ih predlaže. Vučetić je pojasnila odluku Povjerenstva i istaknula da nije bila presudna sama činjenica to što je tvrtka Drimia poslovala s trgovačkim društvom Josipa Petrovića, već kompletna povijest privatnog i poslovnog odnosa Petrovića i Karamarka. Cijela ta povezanost je rezultirala zagovaranjem Karamarka da Hrvatska izađe iz arbitraže, što ostavlja sumnju u njegove motive za to, rekla je.

Komentiraj