Milinović: ‘Najlakše je zatvoriti, za to trebaju biti stvoreni nekakvi uvjeti”

županija zatražila je od Nacionalnog stožera izuzeće od novih, strožih mjera. Načelnik njihova stožera Dino Kozlevac tvrdi da kafići i restorani nisu žarišta i traže da ostanu otvoreni još barem osam dana.

Sličnog je stava o novim mjerama i ličko-senjski župan Darko Milinović koji je gostovao u RTL-u Danas.

”Ja sam zagovornik mjera koje bi bile točkaste što se cijele Hrvatske tiče, a jednako tako i na području županije. U Vrhovinama i Donjem Lapcu nema zaraženih, tamo treba liberalizirati mjere. Možda je bolji  primjer Novalja. Novalja ima šest aktivnih slučajeva.U ponedjeljak ćemo imati jedan sastanak da vidimo hoćemo li zatražiti od Stožera liberalizaciju pojedinih mjera tamo gdje je epidemiološka situacija
dobra”, rekao je ličko-senjski župan Darko Milinović.

Župan vjeruje da će Nacionalni stožer sigurno razmotriti prijedloge njegove i drugih županija.

”Najlakše je zatvoriti, za to trebaju biti stvoreni nekakvi uvjeti, pa kad je ovakva situacija, a teška je situacija u Hrvatskoj. Treba omogućiti onima koji zadovoljavaju epidemiološke uvjete da barem  koliko-toliko rade”, smatra lički župan.

Milinović o vlastitom zdravlju

”Dobro sam, radim. Polako se uvodim u moje dnevne ritmove. Ne bi se cijepio samo iz jednog razloga, zato što sam prebolio koronavirus. Ja sam po zadnjim podacima, šest mjeseci siguran od nove zaraze, a da nisam prebolio, cijepio bi se. Naravno u onom trenutku kad bi došao na red”, pojasnio je Milinović.

Komentiraj