FaH

Milinović HDZ-ovim eurozastupnicima: Pogriješili ste, stranku treba čuvati kao kap vode na dlanu

HDZ-ovac Darko Milinović reagirao je preko otvorenog pisma na kritiku koju su Tomislavu Karamarku uputili HDZ-ovi eurozastupnici.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji (siguran sam da vas mogu tako nazvati),

čitajući Vaše otvoreno pismo sjetih se mudre izreke Winstona Churchilla “Nije dosta reći: Dao sam sve od sebe. Za uspjeh morate učiniti što je nužno.”

Danas je za uspjeh potrebno učiniti ono nužno, a to je: čuvati jedinstvo stranke kao kap vode na dlanu. Budući sam javno iznio svoj stav da se ne slažem sa Vašim odabirom komunikacije, ne ulazeći u detalje Vašeg pisma i poštujući vaše europarlamentarno iskustvo, slobodan sam Vas pozvati kad budete u Hrvatskoj na jedan prijateljski ručak u mojoj ponosnoj kršnoj Lici gdje bih vas rado ugostio ili drugdje, ako Vam više odgovara. Razumijem Vaše trenutno nezadovoljstvo ili zabrinutost, koje sam i sam izražavao proteklih godina na tijelima stranke. Međutim, pomno sam pazio da nikome i nikada ne dopustim niti najmanju mogućnost da se moje nezadovoljstvo iskoristi za pokušaj razbijanja jedinstva stranke.

Moglo bi mi se zamjeriti što sam Vam spočitavao ovakav odabir komunikacije, a sam se služim istim. Međutim, izabrao sam ovakav javan način komunikacije kako bih izbjegao moguće novinske natpise tipa: “sastali se tajno europarlamentarci i Milinović – kuju nekakav opaki plan”, a sigurno bi bilo onih nedobronamjernih koji bi plasirali vijest na taj način. U cilju izbjegavanja takvih naslova, moj poziv Vama je javan.

Želim Vam iznijeti svoje razloge zbog kojih mislim da ste pogriješili, ali i čuti Vaše argumente zbog kojih ste se odlučili komunicirati otvorenim pismom. Uvjeren sam da bi takav razgovor bio u interesu snažnog, državotvornog i jedinstvenog HDZ-a, lišenog bilo kakve isključivosti, kakvog ga sigurno i Vi želite.

Još jednom “Nije dosta dati sve od sebe. Za uspjeh morate učiniti što je nužno”.

U nadi skorog prijateljskog druženja”, stoji u pismu.

Komentiraj