MILINA: “Prijavite one koji krše samoizolaciju, jutros smo imali 18 slučajeva”

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u nedjelju je gostovao u Dnevniku N1 televizije, gdje se osvrnuo na situaciju na granici, opremljenost policije, kako sankcionirati one koji ne poštuju samoizolaciju.

Milina ističe kako su napravili iskorak u situaciji na granicama, pa je granična policija svoj informacijski sustav prilagodila situaciji. “Stalno donosimo odluke da bi se olakšao život građana pa i ovaj problem na granici”, rekao je.

Upitan jesu li policajci i putnici ovih dana bili izloženi zarazi, kaže da se provode mjere zaštite pa tako i na graničnim prijelazima kako bi se osigurali minimalni sanitarno higijenski uvjeti u svrhu smanjenja opasnosti od širenja zaraze.

Pojasnio je da novi sustav na granici funkcionira na način da putnici dobiju obrazac HZJZ-a, a u policijski informacijski sustav se registrira da se osoba mora pridržavati mjera samoizolacije.

“I sad u redovnom postupanju ako imamo osobu koja bi trebala biti u samoizolaciji policajac će vidjeti da se treba pridržavati samoizolacije. Provjeravamo sve dojave i jutros smo imali 18 osoba koje se nisu pridržavale mjera samoizolacije i imamo još nekoliko slučajeva tijekom dana”, otkriva.

Milina objašnjava kako oni o tome obavještavaju sanitarne inspektore koji će provesti proceduru kažnjavanja. Apelirao je na građane da se drže uputa jer, ako to ne učine nepotrebno opterećuju sustav.

Ako građani primjete da netko nije u samoizolaciji na brojeve 112 ili 192 mogu prijaviti sumnju.

Komentiraj