BOŽINOVIĆ: “Sustav ne može tolerirati ovakve slučajeve”

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak su održali konferenciju za novinare oko slučaja Josipa Ćelića.

Podsjetimo, Ćelić je podnio ostavku na mjesto zamjenika ravnatelja policije nakon što je otkriveno da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji. osim njega, ostavke su podnijeli i šef zadarske prometne policije te načelnik PU krapinsko-zagorske.

“Odmah po saznanju da postoje indicije o neprocesuiranju kaznenog prekršaja oformio sam tim koji je istražio događaje u PU zadarskoj. Razgovore su obavili sa svim djelatnicima koji su postupali u slučaju zamjenika ravnatelja. Potvrđeno je da je zaista 12. ožujka u privatnom vozilu zaustavljen i počinio prekršaj. Vlastoručno je odmah potpisao zapisnik, a postoji zapisnik i videosnimka. Međutim, poslije toga PU Zadar nije procesuirala taj prometni prekršaj. Obavljen je razgovor sa svim sudionicima i nije potvrđen navod da je zamjenik glavnog ravnatelja utjecao da se događaj ne procesucira”, rekao je na početku Nikola Milina.

Dodao je kako je razgovarao i sa zamjenikom glavnog ravnatelja i načelnikom PU krapinsko-zagorske, koji su, ‘iako nema prekršaja za to, iz osobne odgovornosti dali ostavke i preraspoređeni su na niža mjesta’.

“Zamjenik ravnatelja policije je raspoređen na nerukovodno mjesto na granici. Moram naglasiti da je, otkad je stupio na dužnost 2018. godine, izuzetno posvećen na svim poslovima”, rekao je Milina.

Dodao je da je i načelnik PU zadarske tražio je i da se šefa zadarske prometne policije premjesti na drugo radno mjesto zbog neprocesuiranja prekršaja, prenosi Dnevnik.hr.

Istaknuo je da, bez obzira na premještaj na drugo radno mjesto, i dalje postoji mogućnost napredovanja za policijske službenike koji su preraspoređeni na druga radna mjesta unutar policije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da sustav ne može tolerirati ovakve slučajeve. “Poslali smo jasnu poruku da ćemo uvijek stati iza policijskih službenika, ali isto tako da ćemo, kad se napravi greška, reagirati onako kako nalažu propisi. Ovdje su utvrđeni prekršaji koji se ne mogu tolerirati. Zbog toga su posljedice jasne i nastupile su bez odlaganja. To je način na koji vodimo sustav”, rekao je Božinović.

Milina je kazao kako je utvrđena komunikacija između šefa zadarske policije i sad već bivšeg zamjenika ravnatelja policije, neposredno nakon počinjenja prekršaja, no istaknuo je da nitko ni od koga nije tražio da se Ćelićev prekršaj ne procesucira.

Komentiraj