FOTO: MILIJUNSKA ŠTETA U osječkom Zavodu za oftamologiju pukla cijev, voda se izlila po vrijednim uređajima

Davor Javorovic/PIXSELL

Zbog iznimno niskih temperatura u nedjelju je tijekom prijepodneva u Osijeku u zgradi Zavoda za oftalmologiju puknuo toplovod, voda se izlila po uređajima vrijednim nekoliko milijuna kuna u operacijskim dvoranama i bolesničkim sobama, a u zgradi je zbog toga isključena struja.

Zamjenik ravnatelja osječkog Kliničkog bolničkog centra Vlatko Kopić rekao je kako nitko nije stradao te da su pacijenti premješteni u zapadni dio zgrade. Odgođeno je 18 operacija planiranih za ponedjeljak. Iz KBC-a su poručili kako nitko neće biti uskraćen za hitne intervencije.

Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Kopić dodaje kako će se točna šteta tek utvrditi, no napomenuo je da su uređaje tek nedavno kupili, za četiri do pet milijuna kuna. Za ponedjeljak ujutro sazvan je i hitan sastanak s osiguravateljima te su pozvani serviseri kako bi utvrdili u kakvom se stanju nalaze uređaji.

Pročelnik Zavoda za oftalmologiju Ivan Krković rekao je kako su “nešto tehnike” uspjeli spasiti, dok će za sve ostalo znati u kakvom je stanju kada stignu serviseri. Dodao je kako to znači da do daljnjega nema operacija oka, ali će se sve nadoknaditi pacijentima koji su na listi čekanja.

Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Prošloga ljeta, uslijed nevremena, jaki vjetar odnio je krov na zgradi Pedijatrije osječkog KBC-a, a kiša je oštetila zidove i instalacije.

Komentiraj