Milijun i pol kuna za dostupnost kulture invalidima

Ministarstvo kulture (MK) dodijelilo je milijun i pol kuna za programe koji osobama s invaliditetom te djeci i mladima s teškoćama u razvoju omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja, objavilo je danas Ministarstvo kulture.

Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju proveden je kao pilot projekt u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak.

“Sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima pridonosi podizanju razine kvalitete življenja osoba s invaliditetom jednako kao i društva u cjelini, raznolikosti društva, jačanju kapaciteta zajednice te afirmira njihove kreativne, umjetničke i intelektualne mogućnosti te senzibilizira javnost za umjetnički rad osoba s invaliditetom”, stoji u priopćenju.

Za programe dostupnosti različitih umjetnosti osigurano je ukupno 1.564.438 kuna.

“Sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima važan je aspekt uključenosti u društvo, a za djecu i mlade ograničen pristup toj vrsti aktivnosti može rezultirati smanjenim mogućnostima da razviju vještine i znanja neophodna za njihov osobni razvoj”, poručili su iz MK.

Komentiraj