Milijan Brkić uz ‘pučiste’ Kovača, Stiera i Penavu?

Miro Kovač je danas, prigodom predstavljanja savezništva s Ivanom Penavom i Davorom Ivom Stierom kontra Andreja Plenkovića, izbjegao direktan odgovor na pitanje očekuje li i Brkića u svom bloku, a objava Milijana Brkića (foto iz 2016.) na Facebooku sugerira da bi on doista mogao biti jedan pod glavnih članova bloka koji će pokušati s trona zbaciti Plenkovića i njegov tim. Naime, povodom godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske (15. siječnja 1992.) Brkić je na Facebooku objavio tekst u kojemu citira Tuđmana, te podsjeća na nemjerljive zasluge branitelja u stvaranju i obrani hrvatske države, piše Jutarnji.

“[ IMAMO SVOJU HRVATSKU I NEKA NAM SVAKA ŽRTVA BUDE VODILJA DA SLIJEDIMO SVOJE SNOVE I ZAJEDNO GRADIMO NAŠU HRVATSKU ]

“Stvorili smo međunarodno priznatu Hrvatsku. Slavimo noćas, a onda zasučimo rukave na izgradnji nove demokratske države”, riječi su prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana suradnicima na dan međunarodnog priznanja Hrvatske 15. siječnja 1992.

U tom svjetlu i danas se na 28. godišnjicu te obljetnice s posebnim pijetetom i ponosom prisjećamo svih hrvatskih branitelja, koji su dali svoje živote za slobodnu i suverenu međunarodno priznatu hrvatsku državu kakvu su sanjali i za koju su živjeli. Njihova žrtva i bezuvjetna ljubav prema Domovini obvezuju nas da učinimo sve da se procesuiraju ratni zločini i kazne njihovi počinitelji te riješi pitanje svih nestalih osoba. To je naša dužnost prema svakoj žrtvi koja je utkana u temelje hrvatske države i obveza prema njihovim obiteljima.

Na današnji dan obilježavamo i 22. godišnjicu završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

S iznimnim poštovanjem prisjećamo se svih žrtava koje su kroz bremenitu povijest i hrvatske križne puteve dale svoje živote za našu voljenu Hrvatsku. Vaša žrtva nikada ne smije biti zaboravljena, a vaša hrabrost i odlučnost, ljubav prema narodu i Domovini, neka nam svima bude vodilja da slijedimo svoje snove i zajedno gradimo i idemo naprijed. Neka Vam je vječna slava i laka hrvatska zemlja koju ste toliko voljeli. Hvala Vam što danas možemo reći da smo SVOJI NA SVOME!

Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što 🇭🇷🙏❤”

[ IMAMO SVOJU HRVATSKU I NEKA NAM SVAKA ŽRTVA BUDE VODILJA DA SLIJEDIMO SVOJE SNOVE I ZAJEDNO GRADIMO NAŠU HRVATSKU ]"…

Posted by Milijan Brkić on Wednesday, January 15, 2020

Komentiraj