HINA/ Daniel KASAP

MILIJAN BRKIĆ ‘Hasanbegović se sam izbacio iz HDZ-a’

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ustvrdio je u ponedjeljak, nakon napada Zlatka Hasanbegovića na stranačko vodstvo, da se Hasanbegović sam izbacio iz HDZ-a priklanjanjem listi Brune Esih, nezavisnoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba.

“Gospodin Hasanbegović sam je odlučio istupiti iz stranke, kandidiranjem na nezavisnoj listi Brune Esih. Dakle, o tome nema priče.  Mi ćemo na stranačkim tijelima, budući da je član središnjeg tijela stranke, samo konstatirati tu situaciju i to je to”, izjavio je Brkić novinarima ispred Banskih dvora.

Dodao je kako mu je “osobno žao što je došlo do toga, ali Hasanbegović, kao i svi drugi, ima pravo na svoj put i svoj odabir”. Sretno mu bilo, ali HDZ ide dalje, istaknuo je Brkić.

Na Hasanbegovićevu izjavu da predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković pretvara “politiku u moralnu kaljužu”, Brkić je  rekao da je to “stvar izričaja svakoga od pojedinaca”.

“Mislim da unutar obitelji  uvijek postoje problemi u svemu, kao i u strankama, ali te probleme treba rješavati institucionalno i ja sam zagovornik takvog rada i odnosa. Oni koji se odlučuju za drugačiji način, to je njihova odluka, Bog im dao zdravlje i sretan put”, poručio je Brkić.

HDZ je u međuvremenu priopćio da Hasanbegović više nije član HDZ-a, budući da se na zagrebačkim lokalnim izborima kandidirao na listi Brune Esih.

Komentiraj