MILETIĆ “Vlada ima i platno i škare oko Uljanika”

Luka Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Pule Borić Miletić sudjelovao je u utorak na zajedničkoj tematskoj sjednici županijske i gradske skupštine u Puli, na kojoj je usvojena deklaracija o Uljaniku.

“Isplata plaća je kratkoročno pitanje koje najviše muči radnika. Ali Vlada ima i platno i škare. Očekujem odluku o brodogradnju u Hrvatskoj. Trebala bi proglasiti brodogradnju djelatnosti od strateškog interesa. Treba uvesti jamstveni fond. Konkretne odluke, ne samo priče, to očekuju i radnici, a i naručitelji koji otkazuju narudžbe”, rekao je Miletić za N1.

Dodao je kako Vlada treba osigurati nesmetani proizvodni proces. stiče kako je službeno pozvao DORH da istraži sve u Uljanik grupi jer javnost zaslužuje znati istinu. Dodaje da mu je čudno što je odgađana odluka o isplati plaća za srpanj. Smatra da je plaća mogla biti isplaćena prije štrajka koji je koštao brodogradilište 25 milijuna kuna jer naručitelji su izgubili povjerenje, a radnici napuštaju tvrtku.

“Doista ne želim vjerovati da se odluka o isplati plaća za srpanj namjerno odugovlačila, da to sve nije bila jedna prljava politička igra”, naglasio je Miletić.

Komentiraj