MILETIĆ O SURADNJI S RESTARTOM: “U nekim stvarima moramo si vjerovati na riječ”

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u petak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao pregovore s Restart koalicijom.

Kazao je da IDS kao stranka uvijek inzistira na svojim politikama i programima, a kao ključne teme istaknuo je status Istre i decentralizaciju Hrvatske.

Upitan jesu li dobili konkretnu ponudu od Restart koalicije, Miletić je rekao kako im je u pregovorima važna Istra kao samostalna regija. Osim toga, temeljno pitanje za njih je decentralizacija Hrvatske, kako bi lokalne zajednice dobile više ovlasti i mogućnosti.

Dodaje kako smo, kao zemlja, previše centralizirani i birokratizirani. “Zemlju trebamo promijeniti na način da se olakša porezna presija na gospodarstvo… Zašto ovlasti ne spustiti na regije, zašto ovlasti držati u političkom Zagrebu”, pita se čelnik IDS-a pa dodaje kako je moć centralizirana u jednom mjestu, a to je politički Zagreb.

Što se tiče jamstva SDP-a, kaže kako si u nekim stvarima moraju vjerovati na riječ. Službenu ponudu od SDP-a su dobili. IDS i PGS dobit će ukupno četiri madata, od kojih tri idu IDS-u, a jedan PGS-u.

“U izbore ulaze s optimizmom da neke stvari naprosto moramo promijeniti na bolje”, zaključio je Miletić.

Komentiraj