Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u srijedu je poručio da će o načinu izlaska IDS-a na prijevremene parlamentarne izbore odlučiti tijela stranke u najkraćem roku, naglasivši kako nitko nema bianco-podršku IDS-a  .

Stavovi IDS-a nisu se promijenili. Niti jedna stranka ne može polagati pravo na IDS-ovu bianco podršku. Ona će, kao i prije sedam mjeseci, ovisiti o spremnosti potencijalnih partnera da istinski uđu u proces decentralizacije i da garantiraju provođenje strateških projekata u Istri, naveo je u priopćenju Miletić.

Dodao je da “suradnja s desnim strankama, koje su u proteklih nekoliko mjeseci uspjele radikalno srozati razinu ljudskih prava i građanskih sloboda u zemlji, ne dolazi u obzir.”

Prema riječima predsjednika IDS-a, protekla je Vlada  “u kratkom i žalosnom mandatu, uspjela povući poteze koji bi, da se njihov destruktivni projekt nastavio, dodatno centralizirali zemlju”.

U tome su, kaže Miletić, “najglasniji bili članovi Mosta koji su otvoreno zagovarali ukidanje Istre kao samostalne regije”.

Najavljuje da će IDS i dalje biti čvrsta brana takvim idejama koje, kako tvrdi, “vrlo podlo i zlonamjerno udaraju na gospodarski i kulturni identitet Istre”.

Miletić kaže kako je IDS u ovom kratkom razdoblju pokazao da je prava snaga Istre u Zagrebu, a, dodaje, “konačni poraz politike koja je zagovarala izgradnju Plomina C na ugljen samo je jedan u nizu primjera koji pokazuju IDS-ovu odlučnost u borbi za prava građana Istre”.

“Naša platforma na novim izborima stoga je sasvim jasna – razvoj Istre i pravo Istrijana na bolji život apsolutni su prioriteti od kojih nikad nećemo odustati”, naveo je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Komentiraj