HINA/ Dario GRZELJ

MILETIĆ “Nacizmu, fašizmu i ustaštvu treba reći jasno ne!”

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualne događaje.

Izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića smatra neprihvatljivima i nepotrebnima. “Vijeće za suočavanje s prošlošću nije učinilo što je trebalo. Mi jasno trebamo reći ne nacizmu, ne fašizmu, ne ustaštvu. Predložili smo izmjene zakona kako bi te negativnosti iz naše povijesti osudili”, kazao je Miletić.

Komentirao je i postupanje policije prema Thompsonu u Glini. “To treba prije svega zakonski regulirati, što smo i predložili u Saboru. Kad jasno reguliramo to, policija će moći i postupati”, dodao je.

O Uljaniku kaće kako pitanje brodogradnje ovisi i upravi, strateškom partneru i Vladi. “Ako ćemo pričati o odgovornosti IDS-a prihvaćam taj razgovor. Mi se ne uplićemo u rad uprava trgovačkih društvava. Na lokalnoj upravi je da osigura preduvjete za razvoj tih društava. Kao lokalna uprava napravili smo sve kako bi se Uljanik mogao razvijati”, rekao je.

Miletić ističe kako je Uljanik od 1992. godine dobio najmanje subvencija a ostvario najveće prihode od brodogradnje. “Govorim o stvarnoj proizvodnji i izvozu. Držim da je bitno sačuvati tu djelatnost”, zaključio je.

Komentiraj