MILETIĆ “Nacionalistički smjer kojim Hrvatska ide treba mijenjati”

Predsjednik IDS-a Boris Miletić večeras je gotovao u emisiji RTL Danas, gdje je komentirao suradnju s SDP-om i nasolazeće parlamentarne izbore.

IDS je inzistirao na decentralizaciji Hrvatske, a SDP je, kaže Miletić, prihvatio njihove zahtjeve i pristali su na koaliciju za parlamentarne izbore.

“Drago mi je što je SDP prihvatio uvjete i smatramo da prije svega ovaj jedan konzervativni, nacionalistički smjer kojim Hrvatska ide treba mijenjati i da je došlo vrijeme za jednu progresivnu Vladu”, poručio je i dodao da je njihovo stajalište samostalnost Istre kao regije jer po svim karakteristikama zaslužuje biti samostalna regija.

“Želimo decentralizaciju jer je ovaj sustav potrošen. Zamislimo si što bi bilo s pandemijom da nismo imali ovlasti i kao regija nastupili prvi, bili preteča svega što je Nacionalni stožer radio kasnije. Naravno, sve uspješnosti želimo preslikati na ostatak zemlje”, rekao je Miletić.

On se neće naći na izbornoj listi. Kaže da je IDS uvijek promovirao mlada lica, a njemu je, dodaje, kao gradonačelniku Pule nakon epidemije i krize mjesto u Puli.

Komentiraj