MILETIĆ BRUXELLES NAZVAO MORDOROM ‘Nameću nam zakone, nameću nam direktive…’

Autor:

16.3.2024.., Rijeka -  Predsjednik Mosta Bozo Petrov, saborski zastupnici Marin Miletic i Zvonimir Troskot te clanica Predsjednistva te stranke i predsjednica Kluba gradskih vijecnika Petra Mandic odrzali su konferenciju za medije. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić govorio je o rezultatima na europskim izborima kao i smjeru za koji su se opredijelili u kampanji.

Na pitanje jesu li nastavili s normalnom komunikacijom s Marijom Selak Raspudić koja je stranku napustila zajedno s Ninom Raspudićem, rekao je da “postoji niz različitih vrsta normalnosti, a o tome jesu li u komunikaciji s drugima, to ne znam.

Mislim da je ljudski i kršćanski oprostiti jer ako smo stalno fokusirani na prošlost, a ona melje. Predsjednik stranke Božo Petrov je sazvao konferenciju i rekao da nije birao između nikog od nas, već je birao – Most. Mislim da je time sve rečeno i ne bih dalje o toj temi”, kazao je Marin Miletić.

O tome da se Most prvenstveno opredijelio kao antikoruptivna stranka, a u europskoj kampanji okrenuo najviše kršćanskim vrijednostima, Miletić je rekao “kako u kampanji nije sudjelovao, osim u onom obujmu u kojem je stranka to tražila od njega” i dodao:

Mislim da je tu bilo nekoliko razloga. Trebamo biti ponizni i priznati greške. Mi smo griješili i promašili smo s onim ideološkim moratorijem koje su predlagale kolege Raspudići. Vi kada zbunite svoje birače onda dobite otprilike ono što smo dobili”, referirajući se na to da Most na izborima za Europski parlament nije osvojio mandat.

“Nema koketiranja s ljevicom, ni bilo kakvom suradnjom s njom jer ako imate potpuno drugačiji pogled na život od začeća do smrti imate i na politike koje iz toga proizlaze. I vi sad ako šaljete poruke ljudima mi smo spremni na ideološki moratorij i suradnju s ljevicom… mislim da smo tu najviše izgubili.”

“Želimo u temeljne dokumente Europe unije upisati kršćansku baštinu. To nije samo vjera kao što neki dociraju, to su i kultura i vrijednosti… Mislim da smo zaokretom zbunili ljude”, govori i dodaje: “Usto, naši birači su euroskeptici. Meni je samom bilo teško, ja Bruxelles nazivam kulom Mordora: nameću nam zakone, nameću nam direktive koje nisu uvijek dobre.”

Osvrćući se na rezultate izbora i izlaznost na Europskim izborima, Miletić je rekao da su “građani birali kako su birali. Bolje je da se vaš glas barem čuje.”

Komentirajući da na izborima za Europski parlament Most nije osvojio nijedan mandat, rekao je: “Život su pobjede i porazi. U porazu ne treba biti u nekoj tuzi, koroti i naricati mjesecima. Ako su kolege pošteno radili, a ne se folirali, na idućim izborima će nas birači sigurno honorirati.”

Most krajem godine održava unutarstranačke izbore, najavio je Miletić za N1.

OZNAKE: most, marin miletić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.