FaH

MILETIĆ: 2016. jedna od najturbulentnijih, IDS zadovoljan učinjenim

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u petak je na Božićnom i novogodišnjem druženju s novinarima u Puli izjavio kako je Hrvatska doživjela jednu od politički najturbulentnijih godina u svojoj povijesti, ali unatoč tomu, kaže, “u IDS-u mogu biti zadovoljni učinjenim”.

“Uspjeli smo izboriti izvrsne rezultate na prijevremenim parlamentarnim izborima te smo predano radili na realizaciji važnih projekata za Istru i njene građane”, kazao je Miletić koji je osvrnuvši se na 2016. godinu istaknuo kako je ona obilovala značajnim događajima za ovu stranku.

Ocijenio je da je IDS u 2016.  dodatno učvrstio poziciju najjače stranke u Istri i potvrdio poziciju Istarske županije “kao vodeće regije u Hrvatskoj”.

Osim toga, kaže Miletić, zajedno s partnerima PGS-om i Listom za Rijeku stranka je uspjela ostvariti još bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore te je IDS sada uvjerljivo  druga politička opcija na razini cijele osme izborne jedinice.

Miletić je ustvrdio da je  2016. godinu obilježilo “zabrinjavajuće jačanje radikalnih desnih stranaka u brojnim zemljama Europe, ali i svijetu”. “To me uistinu žalosti, ali s druge strane, ponosan sam što smo mi ostali dosljedni i vjerodostojni svojim vrijednostima. Još jednom smo dokazali da ne pristajemo na kompromise i nikada ne trgujemo svojim vrijednostima, stoga s razlogom volim reći kako je IDS više od politike”, izjavio je Miletić.

Govoreći o idućoj 2017. godini naglasio je kako će se IDS i dalje boriti za nastavak izgradnje istarskog ipsilona, brži dovršetak izgradnje i opremanje Opće bolnice u Puli te početak provođenja najavljene decentralizacije.

“Stoga očekujemo konkretan angažman Vlade te vidljiv napredak kad su u pitanju ovi, ali i mnogi drugi projekti važni za našu regiju. Brži gospodarski razvoj, nova radna mjesta i kvalitetniji život svih građana Istre ali i cijele Hrvatske, samo su neki od mnogobrojnih razloga zbog kojih inzistiramo na decentralizaciji. Vjerujem da će se u 2017. godini taj proces konačno pokrenuti”, rekao je predsjednik IDS-a Miletić.

Komentiraj