‘Milčecovi dani’ ovaj vikend u Gradu Zagrebu

facebook.com

‘Milčecovi dani’ održavaju se ovaj vikend u Gradu Zagrebu.

U spomen na “najzagrebačkijeg pisca” održava se više evenata, a ovogodišnja tema dvodnevnog događanja je biciklizam.

U subotu u kavani K&K Milčec (Jurišićeva 5) u podne je počela likovna radionica za djecu svih uzrasta uz stručno vodstvo. U večernjim satima subote (20 sati) u suradnji s Udrugom za urbani biciklizam i kulturu Sessions u kavani se prikazuje projekcija videa o povijesti BMX biciklizma kao najava za drugi dan programa.

‘Milčecovi dani’ se nastavljaju u Parku Zvonimira Milčeca na Trešnjevačkom trgu. Ondje će u nedjelju točno u podne biciklisti iz udruge Sessinos odvoziti počasni krug u spomen na najzagrebačkijeg pisca i izvesti gomilu vrlo zahtjevnih akrobacija u svrhu predstavljanja freestyle biciklizma. 

Sessions

Dečki se bave extremnim biciklizmom, uglavnom voze na rampi Jarunu i po zagrebačkim parkovima. Od natjecanja najčešće posjećuju ona u Hrvatskoj i susjednoj Sloveniji. Često su znali posjećivati rampu Eat Dirt u Sv. Nedjelji, no nje sad više nema…

Najosnovnijim akrobacijama podučit će i djecu koja će se u nedjelju naći u Parku. Svoj dolazak najavio je i gradonačelnik Milan Bandić, koji bi zviždukom trebao najaviti početak događanja.

Članovi udruge Sessions, Gogo, Tomi, Bevanda, Jura… su dio većeg zagrebačkog kolektiva koji se bavi i hip-hopom te promicanjem zdravog urbanog stila života mladih.

Istaknimo kako se eventu priključilo i Gradsko kazalište Žar Ptica s predstavom ‘Zvižduk s Bukovca’, koja će biti izvedena u nedjelju u 11 sati.

Komentiraj