MILARDOVIĆ O NOVOJ VLADI ‘Što se spoji interesom i novcem, ne može uvijek funkcionirati’

Autor:

14.05.2024., Sibenik - U gradskloj knjiznici "Juraj Sizgoric" odrzan je 4. mediteranski poljoprivredni forum Agromed na temu "Agrosolari u mediteranskoj poljoprivredi". Andjelko Milardovic Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Politički analitičar Anđelko Milardović s Instituta za europske i globalizacijske studije za televiziju N1 komentirao je sastav nove vlade kao i nadolazeće europske izbore, kao i trenutne trzavice između HDZ-a i DP-a.

“To se moglo očekivati samo je bilo pitanje prve prepreke u komunikaciji i da dođe do mogućeg prekida u suradnji. Bit će sve gore zato što će se pojaviti novi problemi koji će otežavat komunikaciju”, rekao je Milardović i dodao ako bi došlo do prekida da bi mogli očekivati ili nove izbore ili unutarnje preslagivanje ili kupovanje zastupnika po Saboru.

Komentirao je i to je li Milorad Pupovac bio prva prepreka između HDZ-a i Domovinskog pokreta.

PUPOVAC ‘Glasanje o odboru za manjine odgođeno dok se ne stišaju strasti’

“Nešto što je nemoguće u početku spojiti, a onda se na neki način spoji, a spoji se interesom i novcem, može funkcionirati do neke gornje točke izdržljivosti i onda pada”, dodao je i komentirao i nepotvrđena neslaganja unutar DP-a.

Nijedna grupa u politici nije homogena. Svaki član ima svoje interese. Nitko ne ulazi u politiku zbog ljubavi, ulazi zbog interesa”, kaže.

Ako dođe do raskola unutar nove Vlade, Milardović je pojasnio i što bi nam mogli donijeti novi izbori.

“Bilo bi bolje da su odmah nakon rezultata i ovih poteškoća oko slaganja Vlade, dok je još biračko tijelo bilo mobilizirano, pristali na nove izbore. Novi izbori bi pokazali nešto drugo. Sigurno ne bi bili isti rezultati iako bi HDZ vjerojatno opet dobio najviše mandata“, kaže Milardović.

PAVLIČEK ‘HDZ JE dobro nasamario DP. Novosti će dobivati kao i do sada’

Za europske izbore je rekao da se odvijaju u potpunoj sjeni.

“Ova kampanja je kopija kampanje koju smo gledali na primjeru izbora za hrvatski parlament, a meni se čini da se vodi i po modelu europske komunističke partije u ilegali, Nešto se odigrava, nešto je stavljeno na pozornicu, ali da pitate ljude što se događa nitko ne zna“, kaže.

“Iako pratim to ja neman pojma što se događa što ne znači da sam neznalica nego zato što je način predstavljanja takav koji proizvodi neznanje kod prosječnih i upućenih građana i to je nešto zabrinjavajuće”, zaključio je Milardović za N1.

A TEK SU POČELI… Još jedna promjena u zastupničkim klupama Domovinskog pokreta

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.