Milanu Bandiću pozlilo je kod prijatelja koji živi u blizini bolnice Sveti duh

Nakon što smo postavili pitanje zašto Milan Bandić nije odvezen u KBC Zagreb nego u bolnicu Sveti duh Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama, za Nacional.hr je pojasnio da je Bandiću pozlilo u stanu prijatelja koji živi na području Črnomerca te da je Sveti Duh bila najbliža bolnica. “Reanimacija je počela već u kući prijatelja kod kojeg se Bandić zatekao” , rekao je Kalinić. 

Kako javlja portal Telegram Bandiću su najprije u pomoć priskočila priskočila dvojica poznatih zagrebačkih liječnika, s kojima je blisko surađivao, a zatim je pozvana Hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu Sveti duh.

Više detalja donosi portal 24 sata koji piše da je Bandića osobno oživljavao Dr. Gzim Redžepi, koji radi na pulmologiji na Jordanovcu.  „Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja Sergeja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je“,  rekao je  dr. Redžepi za 24 sata.

Liječnik nije bio siguran koliko je točno bilo sati kada je Bandić doživio infarkt. „Mislim da je to bilo oko 11 i 15. Hitna je došla za tri, četiri minute, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za sedam, osam minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. duhu, bio je živ kada je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati“, kazao je dr. Redžepi  za 24sata.

 

 

 

Komentiraj