Milanovićeva taktika bit će izazivanje Karamarka na debatu

Miranda Cikotic/PIXSELL
 Premijer Zoran Milanović uoči ulaska u službenu izbornu kampanju mogao bi sve češće otvoreno izazivati šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, kao što je to učinio prije nekoliko dana kada je, gostujući u programu Radija Dalmacije u Splitu, komentirao Karamarkove najave da će HDZ pobijediti na izborima, pozvavši ga da izađe i da se bori.

“On navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u koju se sakrio. Znate onu Rundekovu pjesmu: ‘… Izađi i bori se, u ovom gradu…’ ima mjesta ili nema mjesta. Neka izađe van i neka se konačno suoči, ne mora doći na debatu. Na kraju krajeva, ne mora ništa jer to je njegova stvar, ali me čudi da netko tko želi biti hrvatski premijer, dakle predsjednik Vlade, i snositi daleko najveću odgovornost za društveni i ekonomski razvoj, socijalno stanje, političko stanje, da se toliko skriva od konkurencije i javnosti”, izjavio je Milanović, na što mu je Karamarko poručio da će, ako treba, dobiti i uličarski obračun.

Naravno, strategija Milanovića i SDP-a neće biti da Karamarka zove na “ulični” obračun, već da ga provociraju da se što više izjašnjava o aktualnim pitanjima te da ga redovito pozivaju na debatu, jer su uvjereni da je to najslabija Karamarkova strana.

Milanović, naravno, neće biti jedini koji će prozivati Karamarka. Nedavno je na konferenciji za medije riječkog SDP-a saborski zastupnik Saša Đujić Karamarku poručio:

“Tomislav Karamarko novinarima šalje Sanaderova potrčka Gordana Jandrokovića, a mi mu poručujemo da smogne snage i hrabrosti i sam pokuša pobiti sve ove podatke o rastu i razvoju pod kapom naše SDP-ove vlade. Neka Karamarko sam kaže da BDP ne raste, baš jedva čekamo da ga čujemo. Osim što ne dolazi na radno mjesto u Sabor, on nema hrabrosti ni za razgovor s premijerom Zoranom Milanovićem. A građani imaju pravo znati što misli i što zna čovjek koji bi želio postati premijerom.”

Takvih prozivanja Karamarka bit će sve više jer u SDP-u vjeruju da će se Karamarko, koji je prema anketama i dalje u blagom vodstvu pred Zoranom Milanovićem u “borbi” za najnegativnijeg političara, “poskliznuti” na svoje vlastite izjave. Na to nije trebalo dugo čekati jer je Karamarko, komentirajući najnoviju anketu Crodemoskopa koja HDZ-u daje tek neznatnu prednost pred SDP-om, o toj agenciji za istraživanje tržišta izjavio:

“Ne znam s kime će ti ljudi raditi u uređenom društvu, kada mi dođemo na vlast.” Zbog toga ga je kolumnist portala index.hr Goran Vojković u kolumni pod nazivom “Druže Karamarko, ovako su prijetili komunisti” prozvao da zapravo o kontroli društva i države razmišlja na sličan način kao što se razmišljalo u bivšem sistemu.

Karamarkove izjave o tome kako je Vlada državu zadužila za gotovo 100 milijardi kuna, pale su zbog takvih njegovih izjava u drugi plan.

Komentiraj