Milanovićev ured podsjetio da Vlada odbija predložiti sjednicu VNS-a

Ured predsjednika Republike objavio je priopćenje u kojemu ponavlja da predsjednik nije primio prijedlog Vlade za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost.  Prenosimo priopćenje:

“S obzirom na brojne medijske upite, Ured Predsjednika RH obavještava kako Predsjednik Republike Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Podsjećamo, Predsjednik Republike uputio je predsjedniku Vlade dopis 20. listopada 2020. u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a. Prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za Vijeće nacionalne sigurnosti obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Republike stoga ponovno poziva predsjednika Vlade na dogovor o sazivanju i terminu održavanja sjednice VNS-a, kao i na utvrđivanje pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati.”

Komentiraj