Milanovića pitali koga smatra najvećom konkurencijom: “Sebe!”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u subotu se, na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici kod Siska, osvrnuo na predsjedničku kampanju i otkrio tko mu je najveća konkurencija.

“Kampanje su sve skromnije što se tiče financija, sve manje se troši. Sjećam se 2007. tada je bilo neizdrživo, nismo mogli pratiti ritam HDZ-a. Sljedećih 10 godina bilo je puno kontroliranije, transparentnije u svim strankama. Mislim da će ova kampanja biti financijski skromna”, rekao je novinarima Milanović.

Upitan boji li se Miroslava Škore, odgovara: “Nema tu straha, nadmetat ćemo se pa tko bude uvjerljivi, tko bude jači. Vjerujem da će Hrvatska odabrati moderno, ne mogu reći novo, ali nisam ni baš tako star i potrošen. Ali jest strašan sud javnosti, izlažem se tome opet spremno”.

Milanović kaže da će prihvatiti svaki ishod. “Nisam anketni favorit, prije sam uvijek bio mramorna gromada, biti anketni favorit, time mi je i lakše, nemam odgovornost velike stranke”, dodao je.

Poručio je i kako nije kritizirao predsjedničku funkciju, nego je rekao “da ona kako je Ustavom određena u Hrvatskoj doprinosi tome da se ljudi koji su izabrani za predsjednika osjećaju većim od života i da se ponašaju malo grandomanski, megalomanski.”

Predsjednički kandidat kaže da je Plenković svoju stranku na posljednjim izborima srozao na 22 posto. Ipak, nije želio podrobnije komentirati niti kritizirati. “Ne bih htio o tome više govoriti. To je njihov problem, ne želim nikome od njih pakost. Kao što je govorio Abraham Lincoln, da se malo poslužimo otrcanim poslovicama, prema svima sa dobrom vjerom, a ni prema kome pakosno. Pa i u vezi ovih priča da su Grabar-Kitarović i Plenković kandidati za Europsku komisiju… Koliko je to realno, to je važno pitanje, ali ja nemam ništa protiv toga”, poručio je, kako prenosi Večernji list.

Na pitanje hoće li doći na proslavu Dana državnosti kod predsjednice, Milanović je odgovorio kako to nije proslava već koktel te da će biti s obitelji. Na pitanje koga smatra najvećom konkurencijom, spremno je odgovorio: “Sebe!”

Komentiraj