MILANOVIĆ: “Zločinački pothvat je jedna loša namjera koji su nam pokušali uvaliti”

 

Predsjednik Zoran Milanović u utorak je na Policijskoj akademiji sudjelovao na svečanom završetku obuke 2. naraštaja za razvoj vođa ‘Marko Babić’. U govoru uoči odlikovanja Milanović je održao govor u kojem je kazao da je ‘zločinački pothvat koji je jedna loša namjera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina’.

“Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat. To je propalo kao namjera.

Mi smo imali sreće da nijedan od naših generala nije ovlađen i osuđen. Zločinački pothvat koji je jedna loša namjera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina.

Ispričavam se da pod dojmom kiše nisam pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje. To je naš dug časti i moj dug časti prema vama i prema njima. Žao mi je što ovo priznanje niste dobili i ranije”, rekao je Milanović.

Komentiraj