Milanović: “Želim da ne idete tamo gdje nije dobro da Hrvatska bude”

 

Na Hrvatskom vojnom učilištu u ponedjeljak su dodjeljeni činovi kadetkinjama i kadetima učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović na ceremoniju je zakasnio, te se ispričao jer je bio s ljudima koji predstavljaju zatočene i nestale u Domovinskom ratu prije 30 godina.

“Ne dao Bog da opet gledamo ono što smo gledali prije 30 godina. Nikada više znanje, novac i tehnologija nisu imali utjecaj nego danas. Onaj tko uz to još ima srce i zdrav razum, taj pobjeđuje”, rekao je Milanović, kako prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je kako se radi o elitnom pozivu te obećao da će učiniti sve da na vrh odu najbolji. ”Želim da ne koristite znanja u pravom ratu i da ne idete tamo gdje nije dobro da Hrvatska bude”, rekao je i zaključio da ih ne treba izlagati bez potrebe.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen rekao je da je ovaj dan poseban za sve kadetkinje i kadete, ali i za njihove nastavnike i učitelje. ”Vaš uspjeh je i njihov uspjeh”, rekao je. Dodao je da nema veće časti za vojnika od toga da mu čin uruči vrhovni zapovjednik. ”Vi ste naš ponos, budite na ponos i vašim postrojbama”, poručio im je.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj čestitao je kadetima koji postaju časnici. ”To je vaš osobni uspjeh, trebate biti ponosni. Postajete djelatne vojne osobe”, rekao je i dodao da je pred njima zahtjevna karijera. Zaključio je da su odabrali najplemenitiji način za služenje domovini.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je da treba uvijek imati na umu djela heroja zahvaljujući kojima danas imamo svoju državu. Dodao je da njihov poziv iziskuje neprestano usavršavanje i odricanje. ”Vjerujte u sebe i svoje potencijale i uspjeh neće izostati”, poručio je.

Komentiraj