: Anto Magzan/PIXSELL

Milanović zaprijetio: Pokrenut ćemo proces opoziva Crnoje

U sjedištu  SDP-a bivši premijer Zoran Milanović i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održali su konferenciju za medije povodom niza afera u koje je umiješan ministar branitelja Mijo Crnoja.

Rok od 24 sata za smjenu Crnoje

“MOST-u je jasno i ovo je jedan obrazac, to nije slučajnost. Orešković mora Crnoju odmah smijeniti, inače ćemo mi za 24 sata pokrenuti proces njegovog opoziva”, kazao je Milanović.

Pokazao je dokument Hrvatina s rezultatima izbora koji je dobio prije nekoliko dana. “Nije mi jasno protiv koga je Hrvatin podnio kaznenu prijavu, protiv samoga sebe? To su službeni rezultati, nitko nije imao prigovor na to”.

“Gospodo, nemojte nas izazivati da izađemo na ulice”

“Jučer se u Zagrebu dogodio jedan filofašistički marš. To neće proći u Zagrebu, ta gomila predvođena dvojicom filonacista. Prvi put u povijesti da jedan vladin dužnosnik dođe pred jedno neovisno vijeće i upadne uglednoj novinarki i poklanja joj četničke Kokarde. I na sve to vlast šuti. Orešković ne smije šutjeti, ako želi da ga zovemo premijer mora reagirati. Taj gospodin koji je u slobodno vrijeme potpredsjednik Sabora. A zapravo je obični huškač, također mora biti smijenjen. Gospodo, nemojte nas izazivati da izađemo na ulice”, kazao je Milanović.

Na pitanje o zloupotrebi tajnih službi Milanović je rekao da ne može službeno komentirati.

“Ja dok ne čujem konkretne riječi gospođe Kitarović, jer ona je jedina uz mene i Lozančića koja tajnu zna… i s tim će otići u grob. Samo troje ljudi o tome zna. Načelno, ako se družiš s polusvijetom i ako ti oni financiraju kampanju onda ti ne može ni CIA pomoći. Onda ti nema pomoći. Što se tiče Lozančića neka ga smijene, imaju pravo, on neće završiti na ulici.”, kazao je Milanović.

“Ne bojimo se filonacista”

Ostojić je kazao da su tražili aktiviranje saborskih mandata i da će postati zastupnici 30. siječnja.

Milanović je dodao da ne žele ulicu, ali da filonacisti moraju znati da ih se “ne boje”.

Na pitanje zašto premijeru daju 24 sata za smjenu Crnoje rekao je da je takva dužnost oporbe. “Dajemo razumno razdoblje. MOST će dobro znati što znače tih 24 sata”, zaključio je.

Komentiraj