Milanović vojnim brodom doputovao u Crnu Goru

Predsjednik Zoran Milanović doputovao je u ponedjeljak  u dvodnevni službeni posjet Crnoj Gori tijekom kojeg će se susresti s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem te s predstavnicima crnogorskih Hrvata i hrvatskih tvrki koje posluju u Crnoj Gori.

Brod  “Omiš” Hrvatske ratne mornarice oko 13 sati uplovio je u luku Tivat, a Milanović je, nakon što je pozdravio počasni postroj vojske Crne Gore, automobilom nastavio ka crnogorskoj prijestolnici Cetinje gdje će ga svečano dočekati crnogorski kolega Milo Đukanović.

Milanović će se susresti i s premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom crnogorske skupštine Ivanom Brajovićem.

Posjet predsjednika u crnogorskim medijima najavljen je kao „prvi službeni predsjednički posjet nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti uzrokovane pandemijom covida-19″.

Iz Milanovićeva ureda ranije je priopćeno da će s Đukanovićem razgovarati o bilateralnim odnosima i stanju u regiji, ali i o pandemiji koronavirusa, te da Milanović planira naglasiti hrvatsku podršku Crnoj Gori, partneru u NATO-u, na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorima.

Nakon što daju izjave za javnost predsjednici Milanović i Djukanović posjetit će muzej kralja Nikole na Cetinju, dok će drugog dana posjeta, dvojica predsjednika ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju.

Komentiraj